Dag 5: Volubilis – Meknes – Rabat

Vandaag gaan we naar Volubilis, een stad met ongeveer 20.000 inwoners. Volubilis is op historisch vlak het meest interessante plekje van Marokko. In de oudheid was Volubilis een belangrijke Romeinse stad, vol indrukwekkende gebouwen, gelegen aan de westelijke grens van het Romeinse rijk.

volubilis  

Na Volubilis vervolgt de reis de weg naar Meknes, de stad van koning Moulay Ismaïl. Met een onvermoeibare hevigheid nam hij de stad in handen om er zijn hoofdstad van te maken. Paleizen, moskeeën, fonteinen, terrassen en tuinen werden gedurende 50 jaar onophoudelijk opgetrokken en beschermd door een gigantische omwalling. Meknes, de onafgewerkte droom van Moulay Ismaïl laat je dromen over de geheimen en de schatten van de stad die achter haar monumentale poorten schuil gaan. Meknes is bekend en geliefd vanwege haar prachtige Medina: het oude centrum omgeven door een stadsmuur en indrukwekkende monumentale toegangspoorten.

Meknes  

De poort Bab El Mansour, de mooiste van Marokko, leidt naar de immense Mechouar en vervolgens naar het mausoleum van Moulay Ismaïl. Je waant je in een andere wereld. De lunch zal gebruikt worden in een oud paleis van de Medina.

Bab El Mansour  

Na de lunch gaan we naar Rabat. De Hassantoren is hét symbool van Rabat. Deze minaret werd opgetrokken in de 12de eeuw en is het enige overblijfsel van wat de grootste moskee moest zijn van de moslimwereld, na Samara en Irak. Het project werd stilgelegd na de dood van Yacoub el-Mansour in 1199. Aan de overkant ligt het prachtige mausoleum. De overleden koning Hassan II heeft deze laten bouwen voor zijn vader Mohammed V, held van de onafhankelijkheid in 1956, en waarvoor de meeste Marokkaanse ambachtslieden hebben gewerkt.

Hassantoren  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s