Dag 4: Fez

Na het ontbijt is het tijd om een bezoek aan de koningsstad Fez te brengen. Als eerste bezoeken we het oude Fez ‘Fès El Bali’, één van de oudste middeleeuwse vestingen ter wereld.

fes-el-bali-morocco  

De Koranschool Attarine, één van de oudste van Fez, gebouwd in 1325 door sultan Abou Saïd, herbergt talrijke kunstschatten. Vanaf het dak heeft men een prachtig uitzicht op het binnenplein van de Karaouine moskee ernaast en kun je er eveneens het leven op de terrassen van de stad gadeslaan.

Karaouine moskee  

De Nejjarine fontein op het En-Nejjarine plein, dankt zijn naam aan de soek van de houtbewerkers die verderop ligt. Deze fontein met zijn mozaïeken bekleding van geëmailleerd glazuurwerk is zeldzaam en prachtig. Fez, die reeds tijdens de neolithische periode bevolkt was, werd 12de en 13de eeuw ingenomen door de Romeinen. We gaan ook een bezoek brengen aan de soeks en prachtige Romeinse overblijfselen.

Marokko  Fes  

Vervolgens bezoeken we de nieuwe stad ‘Fès El Jedid’, opgericht in de 13de eeuw door de Meriniden. Fès El Jedid is een koninklijke stad waar de koning graag vertoefd om evenementen bij te wonen of om de belangrijkheid van een beslissing te onderlijnen. Op het programma staat een bezoek aan de Merenidische tombes waarvan er slechts enkele overblijfselen bewaard zijn gebleven. Vanuit hier heb je een prachtig zicht over de stad, de oude omwallingen en de omgeving. De dag eindigt met een bezoek aan een traditionele leder- en tapijtenfabrieken, waar we te zien krijgen op welke manier deze oude ambachten nog steeds worden uitgevoerd.

Fès El Jedid  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s