Dag 1, Amsterdam – Marrakech

Na vanochtend eerst nog vanuit huis gewerkt te hebben, brengen we Charlie naar Dierenpension Hoevekestein in Wouw, waar hij tot vrijdagavond zal verblijven.

Thuis weeg ik voor alle zekerheid de koffers nog even; je mag 20 kg per persoon mee nemen en we komen beiden niet boven de 15 kg uit. De handbagage mag maximaal 7 kg zijn en daar ga ik, met 8,7 kg toch wel overheen en ik besluit om nog wat zaken, zoals opladers en kabeltjes, in de koffer te stoppen; scheelt toch 0,6 kg.

IMG_2350

Om 12:00 uur vertrekken we richting Aalsmeer, waar we de auto zullen parkeren, waarna we met een shuttlebus naar naar Schiphol gebracht zullen worden. Hoewel het navigatiesysteem het adres van de parkeerplaats herkende, kunnen we het, o.a. doordat wegen afgesloten zijn of niet meer bestaan, niet vinden. Met behulp van een ouderwetste beschrijving op papier, komen we eindelijk op de plek van bestemming, Gelukkig had ik een en ander ruim ingeschat en kunnen we gelijk instappen in de shuttle.

IMG_2351 IMG_2353

Op Schiphol hoeven we alleen de bagage af te geven en maak ik nog even mijn prepaid beltegoed in orde; vanwege het invoeren van de IBAN-nummers, moet ik dat deze keer via de telefoon doen, maar de eerstvolgende keer kan het weer automatisch gebeuren.

IMG_2355

We zitten op rij 3 en hebben wonderwel redelijk veel beenruimte. Het vliegtuig vertrek iets later dan gepland, om 17:15 uur Nederlandse tijd. Ik ben zo stom geweest om de splitter voor de koptelefoon in de koffer te hebben gedaan, zodat we niet samen naar een film kunnen kijken. Marijke besluit te gaan lezen en ik kijk een aantal afleveringen van Cops.

IMG_2358

We eten een sandwich en drinken er een Icetea bij; de prijs is met 6 euro per persoon, redelijk.

IMG_2360 IMG_2359

Onderweg is erg veel turbulentie; zo erg hebben we dat nooit eerder gehad; het grootste deel van de vlucht moeten we de gordels vast laten zitten.

We landen om 19:25 uur plaatselijke tijd en het duurt eventjes voor we door de douane zijn. We moeten een formulier invullen en aangeven in welk hotel we verblijven, maar alle deelnemers aan deze reis weten dat niet en de douanier weet niet wat hij hiermee aan moet; deze rondreis staat wekelijks op het programma van Corendon en aanverwante reisorganisaties, dus je zou denken dat ze dit wel eerder bij de hand hebben gehad. Uiteindelijk mogen we na dik een kwartier doorlopen; voordeel is dat de koffers al op de bagageband liggen.

IMG_2362 IMG_2364
IMG_2363

De bus brengt ons in 45 minuten naar het centrum van Marrakech, waar we in Hotel Oudaya zullen verblijven.

IMG_2370

De kamer is eenvoudig, niet al te groot, maar schoon en dat is het belangrijkste.

IMG_2365 IMG_2366

Nadat we de koffers hebben uitgepakt, is het tijd om weer naar beneden te gaan, waar we zullen gaan dineren.

Er is wijn en bier te verkrijgen en we besluiten om bij het eten een fles rode wijn te drinken. Het eten bestaat uit soep, aardappels met kip en groente en aarbeiencake toe.

We zitten aan tafel met een man die alleen reist en hij komt mij bekend voor, maar ik kan hem niet direct plaatsen. Tijdens het gesprek aan tafel, geeft hij aan, dat hij Marijke ergens van kent en zij vertelt dat hij haar foto misschien afgelopen week in de Telegraaf heeft zien staan, bij het interview dat zij heeft gegeven in het kader van de onwetendheid ten aanzien van uitgezaaide borstkanker. Dit is voor mij een mooi bruggetje om aan te geven dat ik vind dat hij mij zo bekend voorkomt en wat blijkt, hij is Rob Epscamp, een voormalige zorgmanager bij Middin, waar ik een aantal jaar mee heb samen gewerkt in het kader van de verzuimbegeleiding.

Morgen om 8:45 uur krijgen we uitleg over de diverse excursies en horen we het programma met betrekking tot het bezoek aan Marrakech.

We gaan om 22:45 uur naar onze kamer; best een vermoeiden dag geweest.

Dit bericht werd geplaatst in Dag 1 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dag 1, Amsterdam – Marrakech

 1. Afke Meines zegt:

  En bedankt het was weer heerlijk on te lezen. Tot het volgende verslag

 2. Paula zegt:

  Dat gedoe bij de douane herinner ik me nog goed, bij ons was het een behoorlijke chaos. Dat papiertje moesten we bij elk nieuw hotel weer invullen 😦
  Ben benieuwd naar de rest van de reis, veel plezier!!!
  Gr. Paula

 3. Gerda zegt:

  Fijn om te lezen, geniet van deze prachtige reis Marokko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s